Microscopisch onderzoek

Zwemt uw vis raar, vertonen ze ander gedrag dan normaal of overlijden er zelfs vissen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen van uw vis een afstrijkje maken en microscopisch onderzoek verrichten, op deze manier krijgen wij inzicht in wat zich speelt op de slijmhuid van de vis en of er parasieten aanwezig zijn.

Mocht uw probleem onze expertise te boven gaan, staan wij in contact met een goede koi dokter. Ook kunnen we voorbereidend handelen, denk hierbij aan het uitstrijken van wonden om te laten onderzoeken op bacteriën

 

Water analyse

Water analyse betekent dat we uw water grondig nakijken. Dit houdt in dat we niet alleen het water testen maar ook verder kijken naar de gehele staat van het water. Komt uit de analyse dat er een probleem speelt met het water, dan helpen we u graag met het verhelpen van dit probleem en geven wij advies over hoe dit in de toekomst te voorkomen.

 

Op locatie

Onze buitendienst komt graag bij u langs voor het aanleggen en onderhouden van uw vijver, maar ook voor het plaatsen, inrichten en onderhouden van uw aquarium! Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Co2

Wij kunnen uw Co2 fles vullen terwijl u wacht!

Planten in een aquarium hebben kooldioxide (Co2) nodig om goed te kunnen groeien en om in leven te kunnen blijven. Aquariumwater bevat van zichzelf weinig Co2 waardoor het toevoegen van Co2 sterk aan te bevelen is.

 

 

 

Osmose

Osmose water kunnen wij u aanbieden per liter. U kunt zelf een jerrycan meenemen.

Er is ook een mogelijkheid tot huren en/of aanschaffen.

 

 

Oude lampen

Bij ons kunt u uw oude lampen inleveren zodat deze gerecycled kunnen worden. Denk hierbij aan UVC  lampen en T5 en T8 TL buizen. Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij aan het milieu.