Onderhoud vijver

Voor vijveronderhoud en kleine renovaties bent u bij ons aan het juiste adres. Of uw vijver nu klein of groot is, bieden wij zowel eenmalige als periodieke services aan. 

Mink begrijpt dat uw vijver een specifieke zorg en aandacht vereist. Of het nu gaat om het behoud van een zwemvijver, de verzorging van een koivijver, het onderhoud van een siervijver, of het renoveren van een vijver. 

Totaal onderhoud filter systemen

Vervangen UVC lampen en filter sponzen.
Wij raden aan om jaarlijks de UVC lampen te vervangen. Tijdens deze vervanging inspecteren en vernieuwen we tevens de rubbers en glazen voor een optimale werking. Daarnaast adviseren wij om de filter sponzen eens in de twee jaar te vernieuwen. Vertrouw op onze deskundigheid voor een efficiënte en zorgvuldige verzorging van uw vijverapparatuur.

Filters en Pompen Reinigen

Laat uw filterstysteem en pompen professioneel reinigen. Optimaliseer de prestaties van uw installaties met onze reinigingsservice.

 

Vijver Uitzuigen

Wij beschikken over verschillende vijverstofzuigers die geschikt zijn voor het reinigen van elke vijver, van klein tot groot. Met de Pondovak Premium kunnen wij vuil water tot wel 30 meter afvoeren.

Vijverplanten onderhouden

Vijverplanten vereisen regelmatig onderhoud, en wij bieden deze dienst aan om ervoor te zorgen dat uw vijver in optimale conditie blijft. Onze taken omvatten het verpotten van bestaande planten, het voorzien van voeding voor de planten, het snoeien van planten tijdens de zomerperiode, en het gereedmaken van uw vijverbeplanting voor de winter. Door deze taken zorgvuldig uit te voeren, streven wij ernaar uw vijveromgeving gezond en bloeiend te houden.

Gezondheid vis en plant

Gezondheid van zowel uw vissen als planten is van vitaal belang voor een welvarende vijver. Onze diensten omvatten wateronderzoek -verbetering, en microscopisch onderzoek waarbij we problemen met vissen of algen in de vijver kunnen verhelpen.

Water Test:
Onze wateranalyse gaat verder dan enkel testen; we kijken grondig naar de algehele staat van het water. Als u merkt dat uw vijverproblemen ervaart, zoals vissenkwalen of algen, kunnen wij het water zorgvuldig testen en indien nodig verbeteringen voorstellen.

Microscopisch Onderzoek:
Als uw vissen ongewoon gedrag vertonen, anders zwemmen dan normaal, of er zelfs sterfgevallen zijn, staan wij klaar om te helpen. We kunnen een afstrijkje van uw vis maken en microscopisch onderzoek uitvoeren. Op deze manier verkrijgen we inzicht in wat er zich afspeelt op de slijmhuid van de vis en kunnen we de aanwezigheid van parasieten identificeren.

Mocht uw probleem onze expertise overstijgen, hebben wij contact met ervaren koi-dokters. Ook kunnen we voorbereidend handelen, zoals het uitstrijken van wonden voor bacterieel onderzoek.

Algen:
Bij de juiste waterkwaliteit krijgen algen geen kans om te groeien. Mochten er toch algen in de vijver zijn, kunnen wij helpen deze effectief te bestrijden.

In het kort, onze services omvatten water testen, microscopisch onderzoek en het aanpakken van algenproblemen, met als doel de gezondheid van uw vissen en planten te waarborgen. Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies en oplossingen.

Filteraanleg en renovatie

Wij bieden advies voor nieuwe systemen en verzorgen de installatie ervan. Daarnaast passen wij bestaande filtersystemen aan, bijvoorbeeld door het plaatsen van een nieuwe UVC-lamp of pomp.

Verkoop van benodigdheden

Wij bieden een assortiment aan producten, waaronder pompen, filtersystemen, UVC-lampen, vervangfilters, voedingen en waterverbeteringen. Ontdek ons uitgebreide aanbod voor de optimale verzorging van uw vijver.

Bent u op zoek naar een specifiek product? Neem contact met ons op via de e-mail.

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor een vrijblijvend advies op maat. Bij Mink streven we ernaar uw vijver in topconditie te houden, ongeacht het type of de omvang.

Onderhoud aquarium

Voor aquariumonderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Of uw aquarium nu klein of groot is, wij bieden eenmalige en periodieke services aan. Begrijpend dat elk aquarium specifieke zorg vereist, hetzij voor het behoud van een gemeenschapsaquarium of de verzorging van een specifiek visbestand. Daarnaast voorzien wij deskundig advies bij de aanschaf van een nieuw aquarium.

Onderhoud aan uw aquarium

Wij verzorgen het volledige onderhoud, inclusief waterverversingen, ruitenreiniging, reiniging van het filtersysteem, bodemreiniging en het bijhouden van de beplanting.

Gezondheid vis en plant

Gezondheid van zowel uw vissen als planten is van vitaal belang voor een welvarend aquarium. Onze diensten omvatten wateronderzoek en -verbetering, evenals microscopisch onderzoek om problemen met vissen of algen in het aquarium aan te pakken.

Water Test:
Onze wateranalyse gaat verder dan eenvoudig testen; we onderzoeken grondig de algehele staat van het water. Bij problemen zoals vissenkwalen of algen in het aquarium, voeren wij zorgvuldige tests uit en stellen indien nodig verbeteringen voor.

Microscopisch Onderzoek:
Als uw vissen ongewoon gedrag vertonen of er sterfgevallen zijn, staan wij klaar om te helpen. Door een afstrijkje van uw vis te maken en microscopisch onderzoek uit te voeren, identificeren we eventuele parasieten en verkrijgen we inzicht in de slijmhuid van de vis.

Algen:
Bij de juiste waterkwaliteit krijgen algen geen kans om te groeien. Als er toch algenproblemen zijn, helpen wij effectief te bestrijden.

In het kort omvatten onze services water testen, microscopisch onderzoek en het aanpakken van algenproblemen, met als doel de gezondheid van uw vissen en planten te waarborgen. Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies en oplossingen. 

Techniek aansluiten en/of verbeteren

Als u op zoek bent naar een nieuw filter of aanpassingen wilt laten uitvoeren aan uw huidige systeem, bespreken we graag de mogelijkheden met u.

Verkoop van benodigdheden

Ontdek ons assortiment met producten zoals pompen, filtersystemen, UVC-lampen, vervangfilters, voedingen en waterverbeteringen voor de optimale verzorging van uw aquarium.

Op zoek naar een specifiek product? Neem contact met ons op via e-mail.

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor een vrijblijvend advies op maat. Bij Mink streven we ernaar uw aquarium in topconditie te houden, ongeacht het type of de omvang.