Ons verhaal

Verhaal

Mijn naam is Rick Mink en ik heb in 2021 de winkel in Nieuw-Vennep (Verloop) overgenomen.

Zelf heb ik een opleiding dier en management MBO niveau 4 afgerond. Tijdens mijn laatste jaar van mijn opleiding ben ik in contact gekomen met de firma verloop waarna ik een baan aangeboden heb gekregen.

Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest bij mijn voormalige werkgever, kwam de mogelijkheid tot overname. Deze kans heb ik met 2 handen aangegrepen, een droom die uitkomt!

 

Wie zijn wij als team? Stuk voor stuk zijn we gek van vissen en alles wat hierbij hoort, dit is wat ons sterk maakt. Zo hebben we bijna allemaal een opleiding dier of hovenier.

We zijn een jong, leergierig team met jarenlange ervaring. Onze expertise reikt ver en bij vijver en aquariumspeciaalzaak Mink zijn we altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen binnen de vijver- en aquariumwereld.

Brand 06/09/22

Dinsdag avond rond half 11 kregen wij het bericht dat er mogelijk brand was uitgebroken in het aangrenzende gebouw naast de winkel, tijdens het bellen met de verhuurder werd dit bericht helaas bevestigd. Je springt in de auto en gaat zo snel mogelijk naar de winkel om te redden wat er te redden valt. In de auto besprak ik met mijn vriendin de mogelijkheden die we dachten te hebben om zoveel mogelijk dieren te redden. Eenmaal aangekomen bij de winkel was de brand al overgeslagen en stond ons gehele dak in brand. Ik werd tegen gehouden door een brandweerman en een agent die mij vertelde dat we niks meer konden doen. Mijn wereld storte in we keken toe hoe onze droom en geliefde vissen in rook op gingen.
Een nacht vol ongeloof volgt, je hoopt dat het een nachtmerrie is waar je elk moment uit kan ontwaken, helaas werd de volgende dag duidelijk dat het geen nachtmerrie was maar werkelijkheid.
De ravage was enorm er was niks meer over. Wonder boven wonder kregen we bericht van de brandweer dat er nog een aantal vissen levend uit het pand waren gehaald. We troffen zelfs nog levende vissen aan in het bluswater.
Direct hebben we de oud eigenaar gebeld Harry Verloop welke binnen 2 uur bij ons was met alle benodigdheden om vissen goed te kunnen vervoeren. Ik ben Harry dan ook zeer dankbaar voor het snelle optreden en het opvangen van de vissen.
De zelfde dag nog val je van gesprek naar gesprek met adviseurs en experts, de pers die je buiten staat op te wachten en allemaal hun stukje willen schrijven waar je op dat moment helemaal niet aan toe bent.
Het is voor mij persoonlijk een hele zware week geweest dit is ook een van de redenen dat ik nog niet zoveel van me heb laten horen. Ontzettend blij met alle steun die we hebben ontvangen. Bij deze wil ik iedereen ontzettend bedanken voor alle bloemen, belletjes en lieve berichten.
We hopen snel weer verder te kunnen hopelijk op dezelfde plek, als die niet haalbaar is, zullen we opzoek gaan naar een andere locatie we gaan uithuilen en keihard werken om weer iets moois op te bouwen.
Rick Mink